Bejegyzés írása a vendégkönyvbe

Bejegyzések

K 2022. január 09. 23:11
Kedves Gábor, Mindig örömmel hallgatom játékát, szívből gratulálok hozzá Baráti üdvözlettel, K
Dobó Bertalan 2014. szeptember 29. 18:06
Kedves Gábor! Ha még nem olvastad volna, figyelmedbe ajánlom a Muzsika c. folyóirat augusztusi számában megjelent, az idei Régi Zenei Napokról szóló, Metódusok és kontrasztok című, Komlós Katalin által írt beszámolót, abban is a soproni Szt. György templomban tartott orgonakoncert értékelését! Talán nem is kell mondanom, miért...! ( http://www.muzsikalendarium.hu/muzsika/index.php?area=article&id_article=3898 ) Üdvözlettel és egyben gratulálva: Berci ipad
Imre 2014. február 04. 20:08
Gaabor, tök jók a csehországi, hollandiai, németországi fotók! Jó, tudom, szép helyeken, jó társaságban, tehetséges embernek könnyű...:)
Imre 2011. december 12. 09:09
Kiéhezve várom az újabb dolgokat a lapodon, Gábor!
Gábor 2011. december 11. 19:07
Kedves Viktória, köszönöm! Lehet, hogy jövőre is ellátogatunk Salzburgba, bőven akad még felfedezni való. A Dom orgonái kiválóak; jó hangszeren könnyű jól orgonálni:)
Soós Viktória 2011. november 26. 09:09
Kedves Gábor! Gratulálok a salzburgi domkoncerthez, igazán jó volt hallani ahogy egy névrokonom orgonál.( nem akárhogyan) Ha jöttök a családoddal újra Salzburgba, mindenképpen látogassatok be a Sacher kávéházba:-)
Tolnay Imre 2011. augusztus 31. 14:02
Mégegyszer gratula a koncerthez, Gábor! Sajnálom, hogy mégse mentem Veletek és a fotók is jók! Imre
Dobó Bertalan 2011. július 10. 21:09
Kedves Gábor! Hát megszületett végre az újabb remekművetek, "Benedek" néven jegyzett Opus 2, mihez csak szívből gratulálok. Ha megengeded, bővebb értékelést majd 1 éves születés napján adok róla. Addig is töltsön el örömmel benneteket és mindenkit, aki látja és hallja őket a vele és Lucával töltött idő minden perce! Szeretettel: Berci ipad
RETTENETES 2011. április 25. 15:03
KRISZTUS FELTÁMADT!!!!!! ALLELUJA, ALLELUJA!!! ÁLDOTT SZÉP ÜNNEPET!!!!! Retti
Tolnay Imre 2011. március 26. 18:06
Jó volt olvasni a brazíliai beszámolót, obrado! Várjuk a képeket is! Üdv, Imre és a lányok
Tolnay Imre 2011. január 25. 13:01
Irigykedve bár, de merci beaucoup pour Le Poéme Harmonique-élmény közvetítéséért! Salut! Imre
Hujber Tamás 2011. január 10. 00:12
Kedves Gábor! Meg szeretném köszönni, hogy remek kíséreteddel kezdő énekesként elénekelhettem a Szent Imre templomban Cesar Franck Panis Angelicus-át! Nagy élmény volt! Köszönöm! :)
Tolnay Imre 2010. december 12. 15:03
Szépek az őrségi (ősrégi) képek, ugye milyen jó hely az, Gábor! Meg a szentimrések is!
Zoltán D. Doranszky 2010. szeptember 22. 17:05
Tisztelt Művész Úr! Tetszik, ha koncertjeinek egyes darabjai előtt – mint legutóbb a hédervári Szent Mihály plébániatemplomban is – néhány szóval bemutatja a szerzőt és az előadásra kerülő darabot. Ez azért is jó, mert ezekről a nagyérdemű, de a műfajban zömében tájékozatlan publikum általában mit sem tud. S ha ezek egy részét el is felejtünk, legközelebb már ismerősnek tetszenek és lassanként – bővülve a repertoárja – egyre több kiváló, de méltatlanul elfeledett szerzővel ismerkedhetünk meg a már-már unos-untig ismertek mellett. Úgy látom ez a célja Önnek is. Erre utalt, amikor azt mondta, hogy nem hogy a laikus közönségnek, de még a növendékei legtöbbjének is a toccata szó hallatán J. S. Bach – egyébként valóban gyönyörű – d-moll toccata és fugája „ugrik” csak be, holott a nagy elődök és/vagy kortársak, mint Girolamo Frescobaldi, Jan Pieterszoon Sweelinck, Dietrich Buxtehude is remek toccatákat írtak, ahogy azt mostani koncertjén hallhattuk is. Játékáról – noha nem vagyok rá hivatott – csak felsőfokban tudok írni. Abban a könnyű helyzetben vagyok, hogy nekem nem szakértő, hanem csak lélekig nyitott füllel és kitárt szívvel kell hallgatnom a zenét, mint általában a zenét „csak” kedvelők, bár e tekintetben Ön és mások már magasra tették a mércét: a gagyit már nekem sem lehet „eladni”. Szokásom, hogy ha valami tetszik, akkor mosolygok magamban. Így volt a játszott toccaták virtuóz futamait hallgatván: lenyűgözött az a könnyedség ahogyan ezeket a – vélem, technikailag különben nehéz és improvizatívnak ható futamokat játszotta. Különösen tetszett Sweelinck második darabja, amikor elfogott egyfajta deja-vu érzés, holott ami ezt felidézhette volna bennem, nyilvánvalóan nem lehetett részem a majd’ 450 évnyi korkülönbség miatt. De megerősített abban, hogy a zene, (természetesen a Jó zene!), de bármilyen művészet akkor fogadható be, ha elképzeljük a kort és beleéljük magunkat, amikor azok születtek. Kérdés persze, hogy ez a jelenkorra is igaz-e, de az nem, hogy a személyes jelenlétet és élményt a legjobb technika sem pótolja. Köszönöm Önnek!
Gönye Martin 2010. június 29. 15:03
Nagyon-nagyon szép az oldal!!
Egy, a zene bűvöletéből ébredő résztvevő 2010. június 12. 21:09
Április 24-én, Törtel község templomában orgona koncert volt, Soós Gábor, Európa szinten ismert orgonaművész előadásában. A koncert előtt József atya szeretettel köszöntötte a fiatal művészt. Azután felhangzott a csodálatos orgonamuzsika, amely a kis létszámú (80-100) fős hallgatóságot teljesen elvarázsolta. Az előadás színvonalát emelte még, hogy a műsorszámok előtt Antalné Petrovics Erika tanárnő ismertette a zeneszerzők és műveikről készült rövid összefoglalót. Minden egyes számot viharos tapssal jutalmazták a résztvevők. Ezért még egy ráadást is kaptunk, ami szintén csodálatos volt. A Művész úr, akinek a tehetségénél csak a szerénysége volt nagyobb, az előadás befejeztével megköszönte a viharos tetszésnyilvánítást. Azért, hogy községünk ilyen élményben részesült köszönet illeti Fuchs Tibor kántor urat, akinek lelkes szervezése eredményeként létrejöhetett ez a koncert. Azonkívül köszönet mindenkinek, aki bármivel segítette az orgonahangverseny megvalósulását. Egy, a zene bűvöletéből ébredő résztvevő.
SG 2010. május 18. 10:10
Köszönöm! http://www.youtube.com/view_play_list?p=E3626DCA424CA7B8
Szotyori Nagy Gábor 2010. április 24. 16:04
Kedves Művész Úr! Csodálatos a lapja, a zenék. Szomorúan konstatáltam, hogy eltűntek a kedvencei, akik az én kedvenceim is lettek. A szép kórusmuzsikák. Ha lehet, akkor írja meg nekem az url címüket. Köszönettel és baráti üdvözlettel: Szotyori Nagy Gábor ref. lelkész
Németh Szabolcs 2010. április 23. 21:09
Szép a Scheidemann korálfantázia, már sokszor meghallgattam. Kegyelmi pillanatok, amikor az orgona, a zene és az orgonista ilyen igazi összetalálkozásának lehetünk tanúi. Köszönöm és gratulálok.
Enrique Valverde 2010. február 28. 02:02
Congratulations!! Wonderful website Gábortje! Groet uit Spanje
1 2 3