2010. augusztus 11.

Otok Rab

Családommal a Horvátországhoz tartozó Rab-szigeten nyaraltunk.

2010. június 11.

Den lustelicken Mey...

...is nu in zijnen tijdt! Illetve már csak múlt időben, mivel júniust írunk.

2010. április 26.

Áprilisi hétvége

Április 25-én került megrendezésre a „Művészetek utcája” címet viselő fesztivál a Király utcában, a győri Városi Művészeti Múzeum szervezésében.

2010. április 17.

A CMJ Ausztriában

Hétfő este érkeztünk haza a CM-mal az ausztriai utazásról. Szép helyeken léptünk fel, és azt hiszem, mindannyian élményekkel, tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak.

2010. április 04.

Áldott, örömteli húsvétot!

   

2010. március 16.

Suscepimus, a Collegium Musicum Jaurinense új CD-je

Hamarosan megjelenik az új CD-nk, Suscepimus címmel. Ízelítőül íme két részlet az orgonaművekből, melyeket a Jehmlich Truhenpositiv-on játszom:
Michelangelo Rossi: Toccata VII. (részlet)
Johann Kaspar Kerll: Passacaglia (részlet)

2010. február 24.

Die Sweelinck-Schule

Remélem, aki a szombati zord és szeles időjárás ellenére úgy döntött, hogy eljön a kelenföldi református templomban tartott hangversenyemre, nem bánta meg. Köszönöm a templom orgonaművészének, egykori tanáromnak, Alföldy-Boruss Csillának a koncertlehetőséget, és hogy a református gyülekezet vendégszeretetét élvezhettem!
Sógorom naplójában megemlékezik az eseményről, akit érdekel, ide kattintva elolvashatja.
Más. Készítettem egy "klippet" Imre remek fotóiból válogatva, a nagy kedvenc, a Le Poème Harmonique zenéjével aláfestve, ide kattintva megtekinthető.

2010. január 20.

Capriccio Chromatico

A Zene mappámba új felvétel került, Tarquinio Merula (1595-1665): Capriccio Chromatico c. műve. Ezt a különleges darabot nem csupán játszani, hanem hallgatni is igazi élmény, legfőképpen azért, mert a jó öreg középhangolású alkmaari orgonán játszom. Úgyhogy menjünk vissza pár száz évet az időben, és a kiegyenlített hangoláshoz hozzászokott XXI. századi fülünket állítsuk át a XVI. századra, mert az alacsonynak hallatszó keresztes, valamint a kissé magasabbra intonált bé-s alterált hangok mint a pengék, beretválják majd a hallóidegeinket!:)
Tarquinio Merula (1595-1665): Capriccio Chromatico

2010. január 05.

Hagyjuk meg a hetéráknak!

Hiába, az ókori görögök tudtak egyet s mást.
Az alábbiakban dr. Karasszon Dezső orgonaművész írását szeretném közzétenni, amely ha úgy tetszik, állásfoglalásként is értelmezhető ebben a témában.

2009. december 24.

Gaudete! Christus est natus!

Minden kedves ismerősömnek,
és a honlap valamennyi látogatójának
meghitt, áldott karácsonyt kívánok!
Gaudete, gaudete! Christus est natus ex Maria virgine, gaudete!

 

2009. december 01.

Suscepimus - CD felvétel

Ezekben a hetekben Collegium Musicum Jaurinense fiúkórussal a „Suscepimus” címet viselő CD-nk felvételére készülünk. A lemez műsora Giacomo Carissimi (1605-1674) személye köré szerveződik, gerincét a mester C-dúr miséje, a „Missa Concertata” alkotja majd.

« 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 »