2013. július 22.

Már kapható a VIRI

Megjelent a Collegium Musicum Jaurinense legújabb CD-je, VIRI címmel!

A lemez közel nyolcvan percnyi zenei anyagát 2013. április 22-én, egyetlen hosszú nap alatt vettük fel a győri evangélikus Öregtemplomban. Az énekesfiúk páratlan teljesítményt nyújtottak, nagyon koncentráltan tudtunk dolgozni. Ami az orgonakíséretet illeti, az Apertum pozitív orgonáján játszom a gregorián kíséretet (izont, nyitott 4' fémsípsorral, stílusosan), valamint a lectio-kat éneklem a lemezen (ilyenkor Áron atya játssza az izont).
A zoborhegyi remeték officiumának komplett zenei anyagát egyébként Áron atya rekonstruálta, írta át aprólékos munkával, amely ebben a formában még nem került rögzítésre, s több évszázad után először idén júniusban szólalt meg a teljes anyag, a CMJ évadzáró hangversenyén a győri Bencés templomban. Nagy élmény volt!
A felvételről bővebb beszámoló együttesünk honlapján olvasható. Aki nem ismerné a zoborhegyi remeték legendáját, az időzzön itt egy kicsit.
A hanglemez műsorára épülő 2013-as nyári németországi koncertmeghívás beszámolója az alábbi linken olvasható.
A lemez hamarosan megrendelhető lesz az együttes webáruházunkból, illetve megvásárolható a győri bencés boltban, Áron atyánál, valamint nálam is. Az ízlésesen összeállított, egyedi fotókkal díszített CD füzetet immár hagyományosan Tolnay Imre szerkesztette.

Nagyon jó CD lett, VIRI!
 

vissza az előző oldalra