2010. december 10.

A bölcsesség házat épít magának...

- ez a címe annak a kiadványnak, amely nyomtatott formában valamint DVD formátumban is elérhető, és a veleméri Szentháromság-templomot mutatja be...

...novemberben egy szép hétvégét töltöttünk barátainkkal az Őrségben, egész pontosan egy klassz kis erdészházban az Őrségi Nemzeti Park területén, az erdő kellős közepén. A legközelebbi település Viszák volt. Megnéztük a környék nevezetességeit, többek között a veleméri Szentháromság-templomot, a népi műemlékegyüttest (Szalafő-Pityerszer). Attilával és Balázszsal a gimnáziumi évek óta tart a barátság, azóta mindhárman megnősültünk, más-más területen űzzük mesterségünket (erdőmérnök, szülész-nőgyógyász, orgonanyűvész...). De hál'istennek nem öregszünk semmit (fő az önbizalom:)! A veleméri templomot bemutató film letölthető innét.
Képek a Galériában.

Aztán nemsokára (még karácsony előtt) megvásárolható lesz az a Bojtár László orgonaműveiből készülő CD, amelyen én is közreműködöm szólistaként, illetve a szerző fiát Bojtár Imre oboaművészt is kísérem orgonán (Megkésett Kodály-sirató, Betlehemi ringató c. művek). Bővebb információ és belehallgatás az alábbi linken.

Mindenkinek szép ádventi készületet!

 

Michael Praetorius (1571 - 1621): Nun komm, der Heiden Heiland (Musica Fiata, La Capella Ducale)

 


J. S. Bach (1685-1750): Trio super Nun komm, der Heiden Heiland (BWV 660)

vissza az előző oldalra