2009. november 29.

Capilla Flamenca

A pénteki Capilla Flamenca koncert nagyszerű volt! Csak egy dolog okozhatott volna némi csalódást, de nem foglalkoztam túl sokat vele: kevesen voltunk.

 

 

A teltházas koncerttermekhez szokott világhírű együttes (világhírű; manapság ennek a szónak a fénye kissé megkopott, nos rájuk tényleg alkalmas jelző) azonban hozta a tőle elvárt színvonalat, és tényleg felemelő élményben részesített bennünket.
Tudom, hogy napjainkban az emberek ilyen-olyan „fesztiválok”, sorozatok, bérletek keretein belül rendezett koncertekre figyelnek jobban, sajna ez a koncert nem ilyen volt, s lám nem is ment híre. Jó, az előző napi budapesti koncertjükről azért lehetett tudni. Az egyik hangversenynaptár mindössze ennyit említett: „Belga barokk”. Hát, se nem (echt) belga, se nem barokk (egyetlen barokk mű sem hangzott el). De száz szónak is egy a vége, tudom hogy anno diák koromban Amsterdamban a csillárokon lógtunk hasonló kaliberű együttesek koncertjein. A BBMMK-ban nem nagyon lehetett látni az ifjú konzis/ főiskolás zenész „titánokat”. Ja, persze péntek volt, biztos „hazautaztak”...:) Milyen kár!

vissza az előző oldalra